Kindvriendelijke steden en gemeenten

Op deze website vind je informatie over het label kindvriendelijke steden en gemeenten, voor lokale besturen die streven naar de realisatie van alle rechten van het kind zoals omschreven in het Kinderrechtenverdrag.

Achtergrondinformatie

Dwalen met een doel - Lokaal kiezen voor kindvriendelijkheid

Kiest jouw stad of gemeente al resoluut voor kindvriendelijkheid of is er nog een weg af te leggen? Verschillende auteurs uit tal van vakgebieden geven jou met deze publicatie graag dat extra duwtje in de rug om ervoor te zorgen dat je niet afdwaalt van de missie om er te staan voor álle kinderen en jongeren in jouw stad of gemeente.

Wat mag je verwachten?
Wie zoekt, die vindt. Duik mee in meer dan 250 bladzijden inspiratie, praktijkvoorbeelden en inzichten en ga aan de slag om het pad te effenen voor de jonge inwoners in de stad of gemeente.
Jongeren zelf komen ook aan bod: tussen de hoofdstukken vind je foto's genomen door jongeren van Horizon VZW. Een kijk op hun leefwereld, door hun blik.

Bestel je exemplaar hier: https://bataljong.be/bestel-dwalen-met-een-doel/ 

 

Ook in deze bronnen vind je achtergrondinformatie over het thema 'kindvriendelijkheid'.

Child Friendly Cities wereldwijd

Child Friendly Cities Europa

Woolcock, G., Steele, W. (2008) Child-friendly Community Indicators – A Literature Review. Based on a report prepared by Urban Research Program For the NSW Commission for Children & Young People. Griffith University